Komponenter

Varmevekslere

Riktig valg av varmeveksler gjør det mulig å endre temperaturen på en væske eller blanding uten å brenne eller avkjøle for mye. Hvilken type varmeveksler som er best egnet avhenger av bruksformålet. Loddet og halvsveisede varmevekslere er vedlikeholdsfrie og tåler bedre høye trykk, mens våre pakningsbaserte varmevekslere er mer tilpasningsdyktige og lettere å rengjøre, da tetningene og platene i dem er utskiftbare.

Loddet og halvsveisede platevarmevekslere tåler høye trykk og har et større temperaturområde enn pakningsbaserte varmevekslere. I tillegg er de veldig kompakte i størrelsen. Disse enhetene er vedlikeholdsfrie og det interne designet skaper sterk turbulens i den flytende væsken, noe som forhindrer at smuss fester seg til plateoverflatene og holder enheten ren. Alfa Nova og loddet platevekslere kan ikke brukes på næringsmiddelprodukt.

Alle varmevekslerne vi leverer er perfekt dimensjonert for hygieniske bruksområder som pasteurisering, oppvarming og kjøling. Vi dimensjonerer alltid produktene fra sak til sak etter kundens behov. For dimensjonering trenger vi temperaturdata, strømningsdata, produktdata og tillatte trykkfall.

Ta kontakt med Owe Barsten for å finne riktig varmeveksler for deg.

Vi har modernisert matindustrien i mer enn 80 år

Ingen andre kan tilby den samme kombinasjonen av bredde og spisskompetanse innen prosessteknologi og driftsstøtte som oss.

Kontakt oss